Formel 1

Formel 1 sesongen 2014 er sesong 65 i rekken. Årets første løp var i Australia 16.mars. Det ble innført et nytt motorreglement i 2014. De nye motorene er 1,6 liters V6-motorer med turbo og energigjenvinningssystem. Løpskalenderen ble også endret siden sesongen 2013.

Sesongen har vært dominert av to førere. Nico Rosberg og Lewis Hamilton kjører begge for Mercedes, men de er likevel konkurrenter på banen. Rosberg vant sesongens første løp. Hamilton vant løp 2, 3, 4 og 5, før Rosberg vant løp 6. Løp 7 ble vunnet av australske Daniel Ricciardo. I løp 8 var Rosberg tilbake på førsteplass igjen. Lewis Hamilton vant løp 9, mens Rosberg vant løp 10. Løp 11 ble kjørt 27.juli, og ble vunnet av Daniel Ricciardo. Disse tre er dermed de eneste som har vunnet løp denne sesongen. Det betyr også at de ligger best an i sammendraget. Mercedes leder selvsagt konstruktørmesterskapet ganske klart. Neste løp kjøres 24.august i Belgia.

Nico Rosberg og Lewis Hamilton slåss fortsatt om førsteplassen i sesongen, og begge virker innstilte på å ta gull. Oddsene deres er for tiden superjevne på Betsson og det er ingen som med sikkerhet kan si hvem som kommer til å vinne. Ennå er det mange konkurranser igjen, og vi venter i spenning på å få se resultatet.

For tiden er det Rosberg som ligger øverst sammenlagt, med Hamilton på andreplass, men det skal ikke mer til enn et uhell eller en dårlig plassering i et løp før ting kan endre seg. Daniel Ricciardo ligger på tredjeplass sammenlagt, men ligger såpass langt bak at det blir vanskelig for ham å ta hjem seieren. Han har derimot god margin til Fernando Alonso, som ligger på fjerdeplass, så Ricciardo kan sikre seg tredjeplassen sammenlagt. Mercedes leder konstruktørmesterskapet så klart at det blir nesten umulig å ta igjen dem. Da må begge lagets førere kjøre dårlig i de siste løpene, noe som er usannsynlig.

admin