Konkurranser i vill natur

Norge har mye vill natur å by på, og konkurranser i vill natur er ekstra utfordrende for deltakerne. Samtidig blir det også enda mer givende å vinne slike konkurranser. Norseman Xtreme Triathlon er en av de mest kjente norske konkurransene, og den arrangeres i vakker natur. Deltakerne starter med fire kilometer svømming i Hardangerfjorden, fulgt av 180 km sykling over Hardangervidda. Deretter skal de løpe maraton opp til Gaustatoppen. Konkurransen er klassifisert som en av de hardeste distansene innen utholdenhetskonkurranser.

Det Norske Fjellmaraton er et tradisjonsrikt løp der målgangen er på Beitostølen. Man kan også løpe halvmaraton i en lettere løype. Midnight sun maraton og Lofoten maraton er herlige maratonløp i vakker nordnorsk natur. Besseggenløpet er et annet tradisjonsrikt løp som ble startet på 1960-tallet. Løpet er 14 km langt. Storehesten Opp er et populært motbakkeløp i Sunnfjord. Løpet er tilrettelagt både for mosjonister og mer aktive utøvere.

Trollveggen triatlon er en skikkelig utfordring. Utøverne starter med å svømme i Åndalsnes havn. Deretter skal de sykle 34 km, og opp 750 høydemeter. Turen går blant annet opp Trollstigen. Veien går forbi kjente fjell, og naturen i området er helt fantastisk. Til slutt skal utøverne løpe opp mot Stabbeskaret. Dette er også en unik opplevelse. Løypen er på 5,7 km, og man skal opp 750 høydemeter. Det løpes på mange typer underlag, inkludert tøff steinur og snø. Man må huske å stanse når man kommer til mål, for målområdet ligger like ved Trollveggen, Europas høyeste loddrette fjell.

admin