Rally

Rally og rally-VM er en stor årlig hendelse også i Norge. Det er spesielt spennende når norske førere gjør det bra i VM, slik de har gjort sesongen 2014. Andreas Mikkelsen og Mads Østberg har kjørt VM for profesjonelle fabrikklag, og har hatt en fin sesong. Det er fortsatt et løp igjen av årets VM i rally, men mye er avgjort når det gjelder sammenlagtplasseringen. Ikke uventet er det Sébastien Ogier som er årets vinner. Han vant også VM i fjor, og var storfavoritt denne sesongen. På andreplass i sammendraget ligger finske Jari-Matti Latvala. Han er lagkamerat med Ogier.

Andreas Mikkelsen kjører også for Volkswagen, som er laget til Ogier og Latvala. Mikkelsen har tatt fem pallplasser denne sesongen, og plassert seg som topp sju i alle løp unntatt ett. Dette gir ham tredjeplassen sammenlagt, og han blir dermed den andre nordmannen som tar en pallplass i VM i rally. Forrige nordmann på pallen var Petter Solberg. Det blir spennende å følge Mikkelsen og Østberg i sesongen 2015. Oddsene deres kommer sikkert til å være ganske lave i kommende VM, med tanke på årets prestasjoner. Spesielt Mikkelsen kommer nok til å få lave odds, og bli regnet som en av favorittene.

De tre pallplassene i årets VM er avgjort, men lenger bak er det fortsatt litt spenning. Mads Østberg ligger på femteplass sammenlagt før årets siste løp, men han har bare ett poengs ledelse på Thierry Neuville som ligger på sjetteplass, så ingenting er avgjort for Østberg ennå. Det blir ekstra spennende å følge ham i det siste løpet, og finne ut om han klarer å sikre femteplassen. Rally er en fartsfylt sport som blir sendt på TV. Dermed er det lett å følge sporten, selv om man ikke har anledning til å dra til en av VM-rundene.

admin